نمایی زیبا از "ورودی قلعه رستم " زابل
قلعه رستم، در ۷۰ کیلومتری جنوب غربی شهرستان زابل، بعد از شهر سوخته خارج از جاده اصلی بنایی وسیع و مربوط به دوران صفوی -سلجوقی اسلامی است.
محوطهای که قلعه در آن قرار دارد معروف به محوطه حوضدار است. در این منطقه بقایای یک شهر باستانی با آجرکاری و ساختمانهای متعدد و سر در ورودی، برج نگهبانی و ۱۵برج دفاعی است.
این قلعه که بزرگترین قلعه دوران صفوی است ،مربوط به خانهای سیستانی در زمان صفویه است که با نامهای رئیس رستم و رئیس بهمن و... در منطقه حوضدار حکومت میکردند.
یان منطقه و عظمت آن جنبه افسانهای و نسبت دادن آن به نام آورترین شخصیت سیستان یعنی رستم شاهنامه است.
مجموعهای حدود ۱۵تپه مربوط به پیش از تاریخ نیز در این منطقه وجود دارد. باستان شناسان تعدادی سکه نقره مربوط به پوراندخت پادشاه ساسانی در این منطقه کشف کردهاند.
قلعه به علت دور بودن از جاده اصلی مورد توجه مردم منطقه و مسافران و گردشگران به علت نداشتن آگاهی لازم قرار نمیگیرد ا.
ین قلعه به علت نبود منابع انسانی و مالی رو به تخریب است و حفاریهای غیرمجاز در این قلعه باعث سرعت بخشیدن تخریب این بنای عظیم تاریخی شده است.